21.1 C
Dubai
sâmbătă, decembrie 9, 2023
AcasăTalksDubai, orașul numărul 1 pentru relocare

Dubai, orașul numărul 1 pentru relocare

Data:

Articole asemănătoare

Cel mai relaxat pisoi din lume te invită să te relaxezi și tu în Ras Al Khaimah

Cel mai relaxat pisoi din lume este vedeta noii campanii...

UNTOLD confirmă primii artiști care vor urca pe scena din Dubai

UNTOLD, primul mega festival de muzică din Dubai, anunță...

S-a deschis un nou sezon la Global Village Dubai

Global Village Dubai și-a deschis din nou porțile pentru...

Emiratul Ras Al Khaimah a obținut Certificarea de Argint EarthCheck pentru sustenabilitate

Emiratul Ras Al Khaimah este prima destinație din Orientul...

Festivalul UNTOLD Dubai va avea loc în perioada 15-18 februarie 2024

Festivalul UNTOLD Dubai, primul mega festival din orașul viitorului,...

Conform cercetării Remitly, Dubai este orașul numărul 1 în topul celor care doresc să se mute din țara unde locuiesc în prezent.

În 2020, în perioada de vârf a pandemiei COVID-19, s-a observat o creștere a numărului de căutări pentru mutarea în străinătate din partea persoanelor care doreau să își schimbe viața la scară mare și să facă saltul de a trăi și de a lucra într-o țară complet nouă.

În ultimele trei decenii s-a înregistrat o creștere constantă a migrației internaționale, iar cele mai recente statistici arată că în 2020 se estima că 281 de milioane de persoane vor trăi într-o altă țară decât cea în care s-au născut, cu 128 de milioane mai mult decât în 1990 și echivalentul a 3,6% din populația lumii (World Migration Report).

Remitly a analizat volumele de căutări pe Google pentru sintagma „move to [oraș]” pentru 164 de țări din întreaga lume și a creat un clasament general bazat în întregime pe numărul de țări care preferă o mutare într-un anumit oraș în detrimentul tuturor celorlalte.

Dar care sunt cele mai populare orașe pentru persoanele care doresc să se stabilească în străinătate?

Sunt perspectivele de angajare și salariile generoase mai importante pentru oameni decât vremea caldă garantată sau o infrastructură solidă și în creștere? Iată ce am aflat…

De departe, preferatul țărilor și orașelor analizate a fost orașul Dubai, care s-a aflat în fruntea listelor de dorințe ale unui număr incredibil de 60 de țări, inclusiv Canada, Regatul Unit și SUA.

Cunoscut pentru arhitectura sa ultramodernă, scena vieții de noapte plină, soarele pe tot parcursul anului și oportunitățile de angajare abundente, Dubaiul este văzut în mod clar în întreaga lume ca un loc incredibil de dorit pentru a trăi, populația sa crescând cu aproape 100.000 de locuitori în perioada de 12 luni dintre 2022 și 2023.

Pentru oricine își dorește un nou început într-un oraș nou, unde este ușor să se întâlnească și să își facă prieteni din toate colțurile lumii, Dubai pare a fi destinația ideală de relocare.

Cele mai populare orașe pentru europenii care se mută în străinătate

Ați ghicit, Dubai este, de asemenea, alegerea numărul unu atunci când ne concentrăm doar pe cei care caută în Europa, fiind în fruntea listei pentru 14 țări de pe continent.

Bruxelles, capitala Belgiei și centrul administrativ al Uniunii Europene, a fost destinația preferată de alte patru țări europene, la fel ca și metropola Londra.

Cum a făcut Remitly cercetarea

Datele de căutare Google (căutând în toate limbile) au fost utilizate pentru a stabili volumul anual de căutări (octombrie 2022 – septembrie 2023) în 164 de țări (datele sunt actualizate până în octombrie 2023) pentru termenul „move to [oraș]”.

Cea mai căutată locație a fost folosită ca destinație de top pentru țara respectivă, iar clasamentul general a fost creat prin însumarea numărului de ori în care fiecare oraș a apărut ca fiind alegerea numărul unu a unei alte țări.

Vino alături de noi și pe Facebook și Instagram!

Ultimele articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.